המדריך

15:57 Admin 0 תגובות

המדריך לגידול כרישי פארון
אז בתור הקדמה אספר לכם מניסיוני האישי שגידול הדג הזה זו חוויה מדהימה מעבר לכל שאר הדגים שהיו לי. כריש פארון הינו דג סופר מעניין, פעיל, שוחה כל הזמן ובעל תאבון גדול. ניתן להתבונן בו דקות ארוכות על השחייה האצילית שלו ככריש, על התזוזות שלו, על איך שהוא כל הזמן בוחן את השטח ועל התגובות שלו כשהוא מרגיש שמישהו נמצא בסביבה שלו.

ניתן ללמד אותם להגיב לגירויים מסויימים כמו את רוב הציקלידים והדגים הטורפים, בין אם זה פתיחת המכסה של האקווריום, תנועה מסויימת או נקישות על האקווריום הדגים האלו לומדים במהרה.

אני מאוד ממליץ לכל מי שמעוניין לגדל כריש פארון בהצלחה שיקרא קודם כל את התכנים הבאים:

לאחר שלמדתם והבנתם עם איזה דג אתם מתמודדים הגיע הזמן לקרוא את המדריך.


טיפול ותנאי גידול


כריש פארון הוא דג שחי במים מתוקים ורגיל לשחות המון, לכן יש לשים אותו באקווריום גדול במיוחד של לפחות 80 ס״מ לדג באורך של עד 20 ס״מ ולעלות כל פעם שהוא גדל. אם אין לכם אקווריום מתאים אנא אל תגדלו כריש פארון, זה יגרום לו למומים ובעיות גדילה חמורות.
יש להחליף כשליש מים פעם בשבועיים, בעיקרון הדג יסתדר במים לא נקיים אך יסבול ויראו את זה עליו.
לא מומלץ לשים הרבה צמחייה ומסלע מכיוון שהדג שוחה המון ולפעמים נבהל ואז הוא עלול להיפצע בקלות מכל דבר באקווריום, כמו כן צמחים חיים הוא עלול לאכול.
כדאי שתחזיקו אקווריום לא רק גדול אלא גם חזק, עם זכוכית עבה ואפילו יציקה אחת מכיוון שכשכריש פארון משתולל הוא מסוגל לנפץ ולפרק את הזכוכית של האקווריום, קרו מקרים...

מזון והאכלה

דג כריש פארון הינו דג טורף הניזון בטבע מחיות אחרות: דגים קטנים ממנו, לובסטרים, סרטנים, פגרים של חתולים, כלבים, עופות ועוד... כרישי פארון יאכלו גם צמחייה ואוכל דגים רגיל, בגדול הם יאכלו הכל וניתן לתת להם אוכל חי, יבש וצמחי.
המלצות לאוכל: נתחי עוף (חי או מבושל אך ללא תיבול!), בשר בקר הם פחות אוהבים אבל זה אפשרי, טונת שימורים, סרדינים, חתיכות סלמון ודגים אחרים אך ללא עצמות, ץולעים מתות או חיות, דגים חיים, חרקים (קיים סיכוי שהכריש פארון לא יבחין בהם כי הם יצופו למעלה בדרך כלל), ואוכל גדול לציקלידים.
 קיימים עוד סוגי מזון אפשריים שלא מניתי כאן.
זמני האכלה: מומלץ בתור התחלה להאכיל את הכריש פארון שלכם בארוחה מאה ומספקת פעם ביומיים, איך יודעים שהיא מספקת? מסתכלים על הבטן השמנה והנפוחה שלהם, אך לא להגזים עם האוכל. כשהכריש פארון מגיע לגודל של בערך 35 ס״מ ומעלה מומלץ להאכיל אותו כל יום ובהמשך פעמיים ביום.

שותפים לאקווריום

אין לאכלס כריש פארון עם דגים קטנים ממנו או דגים שחצי מהגוף שלהם לפחות יכול להיכנס לפה הענק של כריש הפארון מהסיבה הפשוטה שהם יגמרו בבטן של הכריש. לחלופין לא מומלץ לשכן אותו עם ציקלידים יותר מדי תוקפניים באקווריום צפוף שכן הם ינגסו ויתקפו אותו על רקע טריטוריאלי.
בניגוד לדעה הרווחת ,כרישי פארון הם דגים חברותיים, לכן אפשרי ואף מומלץ לגדל אותם בלהקות קטנות של 2/3/4 פרטים ניתן אפילו יותר אם יש מספיק מקום, וחשוב שכולם יהיו בגודל זהה.

למידה

ניתן ללמד כרישי פארון לזהות מתי עומד להגיע אוכל בעזרת אימונים שבהם נוקשים להם על הזכוכית ו-10 שניות לאחר מכן מכניסים להם מזון למים, ניתן ללמד אותם להיות רגועים ולאכול מהיד גם בזכות אימונים, בעיקרון זה עלול להיות טיפה יותר קשה מאשר אצל ציקלידים אך זה אפשרי.
אנא אל תתעללו בדג , לכל דג יש את הקצב שלו ויכול להיות שהוא יבין, לא יבין, יפחד או ילחץ אז אם לא הולך לא קרה כלום תנסו בעדינות בהזדמנות הבאה.


אני מקווה מאוד שהמדריך והאתר שלי עוזרים לכם  רבות אשמח לשמוע מכם בתגובות.
בהצלחה! (:



0 תגובות: